Wie ben ik

media_foto_eddyMijn naam is Eddy Spijker. Ik ben 50 jaar en al ruim 20 jaar werkzaam in het vakgebied Informatie Management, veelal  met als aandachtsgebied Information Management of Business Intelligence binnen grotere organisaties.  In 2014 heb ik mijn master Information Management (MSc / MIM) behaald aan Tias Nimbas en ben ik gestart met mijn eigen consultancy bureau.

Mijn specialisatie is Informatie Management en daarin heb ik ook mijn master titel. Daarnaast heb ik vele projecten gestart, begeleid en afgerond. Veel van deze projecten waren op het gebied van Business Intelligence, waar ik als BI manager en als gedelegeerd opdrachtgever heb gewerkt.

In mijn carrière heb ik voor bedrijven en bedrijfsonderdelen de IT-strategie mee bepaald en uitgevoerd. Daarbij ben ik bezig geweest met het opstellen van Business Informatie plannen en meerjarige projectenportfolio’s.

Mijn missie

Mijn missie is het professionaliseren van (ICT-) organisaties en processen. Ik weet vanuit mijn ervaring wat er speelt op de werkvloer en ik heb kennis van de procesmodellen en tooling, nodig om te professionaliseren. Daarnaast zorg ik ervoor dat de medewerkers verder ontwikkeld worden in zo`n traject en neem ik ze mee in de verandering. Met mijn lange ervaring in adviestrajecten van IM en BI ben ik in staat om een robuuste organisatie rondom het opstellen van een Balanced Score Card neer te zetten.

Mijn MBTI profiel is ESTP en mijn Kolbe index geeft een sterke voorkeur aan als kickstarter, als iemand die zaken vlot kan trekken. Veelal ben ik in staat om een vastgelopen project of organisatieverandering in korte tijd terug op de rails te zetten. Daarnaast heb ik ook veel ervaring in het werven en opstarten van dedicated teams.

Mijn logo

De eenhoorn (Latijn: unus ‘een’ en cornu ‘hoorn’) is een mythologisch wezen, dat vaak wordt gebruikt in fantasyverhalen en -romans. Het moderne populaire beeld van de eenhoorn is dat van een paard met een hoorn op het voorhoofd. De traditionele eenhoorn heeft echter het lijf van een hert, een geitenboksik, de staart van een leeuw en gespleten hoeven. Deze vreemdsoortige combinatie van tal van beesten stond symbool voor vrede en voorspoed.

Voor mij persoonlijk staat de eenhoorn symbool voor kracht, puurheid, zuiverheid, voorspoed en vernieuwing, daarom heb ik dit symbool gekozen als logo voor mijn bedrijf en mijn werkwijze. Ik wil graag op een open en eigenzinnige manier, met prikkelende analyses en gerichte adviezen, zorgen voor ontwikkeling en voorspoed van de bedrijven waarvoor ik werk. Ik wil mijn omgeving meenemen en niet zozeer verlichting brengen, maar wel mijn kennis en ervaring delen om zo tot betere resultaten te komen. Ik doe dat met tomeloze energie en met een integere benadering die iedereen de ruimte geeft.